top of page

 

Ons verhaal

Beste lezer,

 

Als moeder van Yrsa wist ik al vroeg: ze wil ons iets vertellen. Aan de manier waarop zij contact maakt, mensen aankijkt, lacht of boos wordt. Die blik in haar ogen. Ze begrijpt meer dan ze kan laten zien. Als ze maar niet zo gevangen zat in haar lichaam. Met alle mogelijkheden die ze heeft laat ze ons weten dat ze écht mee wil doen en niet alleen vanaf de zijlijn wil toekijken. Wanneer we in de speeltuin zijn wil ze, net als alle andere kinderen, op de trampoline springen en in het klimrek klimmen. Spelen we op familiebijeenkomsten een spel dan wil ze ook de pionnen aanraken en zelf de dobbelsteen gooien. Vanzelfsprekend voor een jong kind, maar helaas niet voor Yrsa gezien haar forse lichamelijke beperkingen.

 

Daarom is het mijn levensmissie om Yrsa zoveel mogelijk actief deelgenoot te maken van activiteiten om haar heen en haar zo plezier en eigen invloed te laten ervaren. Want ze verdient het net als ieder ander om gezien en gehoord te worden en écht mee te kunnen doen. Als ik zie wat dit voor moois doet met onze dochter, dan gun ik dat ook andere kinderen.  

 

Vanuit deze overtuiging heb ik Stichting In Actie opgericht; want ieder kind moet de kans krijgen om actief mee te doen met de rest. 

Met sportieve groet,

 

Nicole-Marie van den Dries – Luitwieler

Oprichter / Voorzitter stichting In Actie

bottom of page